Река Дунав и устието ѝ, които сега са последният маршрут

...
 
Река Дунав и устието ѝ, които сега са последният маршрут
Коментари Харесай

Румънските власти се опитват да преодолеят задръстването по Дунав 

 

Река Дунав и устието ѝ, които в този момент са последният маршрут за експорт на зърно от Украйна, са задръстени от плавателни съдове, пътуващи към и от украински пристанища, демонстрират данните от следенето на търговски кораби, съобщи БГНЕС.

Румънските управляващи, които ръководят водния път, към момента чакат „ пик “ в трафика през август, макар нападението.

Русия нападна селскостопанската и пристанищната инфраструктура на Украйна – един от най-големите експортьори на зърно в света, повече от две седмици, откакто отхвърли да удължи съществуващия от година кулоар за безвредно прекосяване на зърно, контрактуван с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция – на процедура затваряйки украинските черноморски пристанища.

Преди Русия да се отдръпна от коридора за безвредно прекосяване, на дунавските пристанища се падаше към една четвърт от украинския експорт на зърно.

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че нападенията на Русия против гражданската инфраструктура на Украйна по река Дунав би трябвало да бъдат квалифицирани като военни закононарушения. Главната прокуратура на Украйна съобщи, че проверява офанзивите против селскостопанската ѝ инфраструктура като евентуални военни закононарушения.

Освен корабите, чакащи наоколо до румънското пристанище Констанца, минимум 20 търговски кораба са спрели в канала на Дунав, водещ до украинското пристанище Измаил.

Други 30 кораба са пуснали котва в региона на залива Мусура в Черно море, който води до обособен канал, свързващ се с Измаил по-нататък по водния път.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР